Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Koza Altın, Koza Anadolu ve İpek Doğal Enerji’den birleşme kararı
- Seher Alp
- 27 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Koza Altın, Koza Anadolu ve İpek Doğal Enerji'den birleşme kararı
GençBizzTech projesinin yeni dönem başvuruları başladı
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
İş Bankası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen GençBizzTech projesinin yeni dönem…
İşgücü girdi endeksleri üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 3 arttı
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 3 min
- 0
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, yılın üçüncü çeyreğinde yıllık bazda yüzde 3…